חנות המשק

איך למדנו לעשות גבינות

אומרים שאפשר גם ללמוד מספרים. אנחנו רצינו יותר. מעבר לקורסים העיוניים של משרד החקלאות, התקבלנו בברכה במחלבת "הר הרוח", שם התנסינו בעבודה המעשית במשך כמה חודשים. נסיעה שנתית לבתי ספר לגבנות בחו'ל הניבה רעיונות נוספים, נסיעת לימוד בצרפת שיפרה טעמים וניחוחות, והמשך יבוא..

בנוסף, במהלך העבודה במחלבה נצברו ניסיון נוסף, ידע, שינויים, הצלחות וגם "חלב שנשפך"…
תהליכי הייצור של הגבינות מדויקים מאוד, אך יש מקום נכבד גם למגע האישי של הגבן, מה שמסביר את ההבדל בין גבינות של מחלבות ביתיות שונות, גם אם מדובר באותה הגבינה.

כל הגבינות שלנו מיוצרות באופן ידני, ללא חומרים משמרים ובלי שינוי או תוספת לחלב הטבעי המלא.

את הגבינות שלנו ניתן לטעום ולרכוש בחנות החווה,
בכל שעות היום, מזריחה ועד שקיעה.

המחלבה שלנו מייצרת גבינות שונות, כולן מחלב עזים שאותן אנו מגדלים.

יוגורט

נהדר כמשקה מרווה ומרענן ומוצלח גם לאפיה, נמזג ידנית.
*בעונה היוגורט נתלה במחלבה והופך ללבנה חלקה למריחה בעלת טעם עזים עדין

הגר

גבינה טרייה בסגנון צפתית, מיוצרת במגוון טעמים: טבעי, עם בצל וסומק, עם שומשום וזעתר, עם עגבניות מיובשות ושום ועם קצח. המומחים אומרים שהיא הכי טובה בארץ…

פטה

גבינה מלוחה בעלת מרקם חמאתי, מצוינת למריחה על לחם טרי, לתיבול סלט או כתוספת מרעננת לאבטיח.

חלומי

גבינה צמיגית בעלת מליחות בינונית, לטיגון לבישול ולגריל.

נעם

גבינת עובש בנוסח קממבר, מיוצרת בטעם טבעי.

מעין

גבינה רכה עם ציפוי פחם בסגנון סנט מור.

ולנסי

גבינה רכה בעלת טעם חזק, מיוצרת כמיטב המסורת הצרפתית בציפוי פחם.

תום

גבינה חצי קשה בסגנון צרפתי , נמכרת אחרי ארבעה חודשים לפחות בטעם עדין, טעמה מודגש יותר עם הזמן.

ניצן

גבינה קשה בת חמישה חודשים, עם הפתעות שונות- יין, רוזמרין, קצח או פלפל שחור. טעמה עדין בצעירותה, ומתחזק יותר כשמתיישנת.

רננה

גבינה קשה בטעם קשקבל, מתיישנת בכיכרות גדולות לפי הקצב שלה…

תמר

גבינה קשה חמצמצה בהשראה איטלקית, מתיישנת כשלושה חודשים, ומטופלת בחומץ בלסמי מצומצם להשגת הטעם הנכון.

קסם

גבינה חצי קשה צעירה, רק בת חודשיים, עם טעם עז.
הקסם נולדה אחרי ביקור במחלבות בספרד, ואחרי טעות בייצור- טעימה אחת והטעות הפכה למתכון הרשמי…

רחל

כראוי לשמה, רחל היא הגבינה הוותיקה במקרר, אחרי לא פחות משנתיים של טיפול מסור רחל מקבלת מרקם גבישי ומתפורר, ניחוח משגע וטעם שעוטף את כל חלל הפה…

זהר

צ'דר מקומית, מרקם אחיד וטעם מעולה, יישון של 4 חודשים לפחות!

הדירוגים שלנו

מומלץ מפה 8.7

דירוג 5 כוכבים

ציון מעולה 9.1

דירוג 5 נקודות

גיי פרנדלי

נגישים

שתפו ברשת
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print